Czy to zawór rozprężający. Klima nie chodzi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • W_I_T_E_K
    Classic
    • 2011
    • 10

Zamieszczone przez rumcajs_kr
    Ja kupuję tjw, bo z racji stałego kontaktu udało mi się rabacik wydreptać już
    Jak do tej pory sprzedawcy na Alejach , Obrońców Modlina ,Dywizjonu zawsze dawali mi rabacik i nie miało to nic wspólnego z wlepą OCP . 10% rabat bez problemu może udzielić każdy sprzedawca
  • __PIOTR
    Drive
    • 2010
    • 60

Witam.
    W pierwszej kolejności przyznaje sie że opcje SZUKAJ odwiedziłem z marnym skutkiem więc pisze na nowo.

Problem mój polega na tym iż moja klima nie chodzi. Będąc w warsztacie sprawdzono mi VAGiem całą klime. Wynik 0 błędów. Zrobiono mi test wszystkich wentylatorów pokryw od nawiewu ciepło zimno i na kompie wszystko ok. Klima włączona na pracującym silniku i ustawiona na LO ciśnienie dochodzi do 9.2bar wtedy włączają sie wentylatory i spada do 6,7 i znów do 92, a wentylatory do 6.7. I najważniejsze rurki nie są zimne i wilgotne. Czynnik był uzupełniany w listopadzie i jest ok.

Co to może być??

W jednym warsztacie powiedzieli mi że to zawór rozprężający a koszt zaworu z wymianą to 600zł i to nie na 100% trafna diagnoza bo mechanik mówi że zobaczymy coi dalej.

Dramat. Diagnoza chybił trafił

Pozdrawiam
    __PIOTR

Komentarz

• abstinent
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 4842
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

__PIOTR, napisz dokładnie po kolei, klima nie chodzi, nie chłodzi, chłodzi jak się rozgrzeje czy co :?:
      wentylatory spadają do 6.7 czy co spada :?:

Komentarz

• __PIOTR
        Drive
        • 2010
        • 60

OK klima wogóle nie chodzi
        na VAGu pokazuje ciśnienie w obiegu w barach na włączonym silniku i wł klimie.
        Ciśnienie oscyluje w granicach od 6.7 do 9.2 bar.
        a rurki nie są zimne nie chłodzi ale komputer wskazuje że wszystko jest OK

[ Dodano: Pon 11 Kwi, 11 13:28 ]
        wentylatory chłodzą chłodnice klimy aby ciśnienie w układzie spadło do 6.7 i wtedy sie wyłączają.
        Włączają sie ponownie przy ciśnieniu 92. itd

[ Dodano: Pon 11 Kwi, 11 13:28 ]
        9,2

Pozdrawiam
        __PIOTR

Komentarz

• abstinent
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 4842
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

a sprawdzałeś jak się silnik nagrzeje czy chłodzi?
          jeśli chodzi o ciśnienie to najlepiej sprawdzić omijając cały climatronic
          podpinasz się bezpośrednio pod sprężarkę, tylko mało kto ma do tego odpowiednie urządzenie :|

Komentarz

• __PIOTR
            Drive
            • 2010
            • 60

Klima nie chodzi nawet jak sie auto nagrzeje

[ Dodano: Pon 06 Cze, 11 15:13 ]
            Cóż po odwiedzeniu jeszcze trzech mechaników stwierdzono iż to sprężarka.

Sprężarka wymieniona a ja mam lodówke w aucie.

Pozdro

Pozdrawiam
            __PIOTR

Komentarz

Pracuję...